נשימות עמוקות רחוקות מאוזן. הלב מקשיב. שתיקות אפלות מקהות אהבה. שני זרים ומעגלים בבית ריק. פנטזיה היא עטיפה של כאב. בבקשה לחבוש חזק. אנחנו בועטים במלים ועטיפות של מסטיק כדי שלא נצטרך להשתמש.
יש בור במרכז הסלון, אנחנו שוכבים בקרקעיתו. אינטימיות בחדר: אשה זרה מחלצת שערה ארוכה מזיפי זקן של גבר ואומרת, “חכה רגע”. הידיים שלה רועדות.
שתיקה מסתירה ועיניים שקוראים “שקרנית”. סבטקסט מקבל כוח מאגי.
דופק מואץ. לצעוד דרך מסכים עכורים. ממשות רחוקה וזכרונות נעורים.
השבוע הטור בכתיבתי מציין שנה. לכבוד האירוע כתבתי מתכון לעוגה. אם הייתי יכולה להגיע הייתי אופה לכם ומגישה על צלחת.
תודה על השנה הזו.
מתכון לעוגת שוקולד:
6 ביצים (עדיף כאלה שנגנבו מתרנגולות שמתרוצצות בחורש ארץ ישראלי).
150 ג’ סוכר חום דמררה.
מקציפים את הביצים (את הסוכר מוסיפים בהדרגה) עד שמתקבלת קציפה צהבהבה, בהירה ותפוחה. זה קורה אחרי 10 דקות.
בינתיים, על סיר כפול, ממיסים:
100 ג’ חמאה צהובה.
250 ג’ שוקולד מריר 72% (עדיף של ולרונה).
כשהשוקולד והחמאה מומסים והצבע השוקולדי מבריק, מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים (המקצף עדיין מקציף). כשהכל מעורבב מוסיפים בהדרגה 5 כפות של קמח כוסמין מנופה.
מחממים מראש תנור ל-185 מעלות.
שופכים את התערובת לתבנית בקוטר 26 משומנת (בחמאה) ומכניסים לתנור.
הזמן קריטי. מאחר שאין הרבה קמח בעוגה, זמן האפייה קצר. אחרי 10 דקות אפייה, תבדקו עם קיסם שהעוגה מוכנה. אם הקיסם יוצא מלא שוקולד דביק – העוגה עדיין לא מוכנה. אם יוצא יבש לגמרי ונקי – העוגה התייבשה ומתה. העוגה תהיה מוכנה בשלב ביניים, בין פירורים לנימוחות. אם העוגה לא מוכנה אחרי 10 דקות, הזמן משתנה לפי עוצמת החום של התנור, תחזרו אחרי 2 דקות לבדיקה נוספת.
***
“קוורטט, לקסיקון לארבעה קולות”
האמניות המשתתפות בתערוכה גם אצרו אותה יחד, דרך בחינה של דימויים ומוטיבים המופיעים ביצירתן לאורך השנים. כל אמנית קיבלה קיר שבו היא מציגה מעין תערוכה רטרוספקטיבית קטנה. השמירה על המרחב של גופי עבודות נפרדים יצרה חיבורים לא צפויים. נארטיבים שלא נראו עד כה צצו ועלו.
“קוורטט, לקסיקון לארבעה קולות”
חמישי, 20.3.14, ב-20:00
משתתפות: נועה בן-נון-מלמד, נורית ירדן, איריס סגל, פראנס לבה-נדב
גלריה בנימין
רח’ צ’לנוב 28, תל-אביב
***
ניו ברביזון בתחנה המרכזית החדשה
חבורת הציירות הנועזות משיקה היום את פרויקט התחנה המרכזית החדשה. ניו-ברביזון פועלות בתוך החיים ואוהבות אותם. הן מביטות למציאות בעיניים ולא מסיטות מבט, מלאות בחוש הומור. הפעם הן נפגשות בתחנה המרכזית החדשה, מציירות ויוצרות אובייקטים שלקוחים מעולם הדימויים הזרחני שהתחנה הלווייתנית אוגרת.
ניו-ברביזון
חמישי, 20.3.14, ב-20:00
אירוע השקה
אמניות ניו-ברביזון: נטליה זורובוב, אסיה לוקין, אנה לוקשבסקי, זויה צ’רקסקי, אולגה קונדינה
אוצרת: אלכס פרידמן
גלריה התחנה המרכזית
התחנה המרכזית החדשה, קומה חמישית, תל-אביב
***
“הפרח בגני”
“הפרח בגני”
התערוכה נפתחה
משתתפות: לין גפן, ענבל הופמן, אפרת הילדסהיים, הגר פלטש
אוצרת: רותי חינסקי-אמיתי
גלריה במרכז הקהילתי לב-הפארק
רח’ יאיר שטרן 3, רעננה
***
“דיוקן עצמי”
עומר לביא, סטודנט שנה רביעית בוויצו חיפה, אצר תערוכה בביתו, בשיתוף עם שני שותפיו לבית הערבי שהם שוכרים בחיפה. הבית שוכן בלב שכונת ארד אל-יהוד, ממזרח לוואדי סאליב, שרוב הבתים בו מוזנחים, נטושים ומתפוררים. האמנים המציגים בתערוכה הם סטודנטים ובוגרי בתי-ספר לאמנות המציגים צילומים, ציורים ווידיאו. לביא מספר שהיוזמה לתערוכה נולדה מהרצון לפתח את התרבות והאמנות בחיפה. התערוכה נפתחה אתמול. שיהיה בהצלחה.
“דיוקן עצמי”
התערוכה פתוחה
משתתפים: אסף עבדת, עומר לביא, נטע ויזן, לינה גורביץ, איתמר פרנס, ענבל מנדס-פלור, ואריין קירש, שי לב-ארי, גלית רוזן, דפנה גלעד, הילה נדב, אורה למר, יוליה ברזינה, מריה פורטנוי, אבי בן-זקן, גיל בר, עדי תמש”ס, שמואל לונדון, אמיר רוזאי, שלי שמורק, מורן שרייבמן
רח’ ביל”ו 29, חיפה
***
תמר אטון, “אחת ואחת, אחת ושתיים, אחת ושלוש, אחת וארבע”
כדור פורח ובתוכו סדרה של כלי נגינה שבנתה תמר אטון מוצב במרכז הגלריה. הצופים מוזמנים לגעת בעבודות ולנגן. להקת הקולקטיב תאלתר על הכלים בפתיחה, ובירת הבוטיק שפירא תהיה המשקה הרשמי של הערב. לא רק יין זול, כאמור. זו תערוכת היחיד הראשונה של אטון בגלריה ברוורמן. אטון חיה ויוצרת בדרך כלל בניו-יורק.
“אחת ואחת, אחת ושתיים, אחת ושלוש, אחת וארבע”
חמישי, 20.3.14, 20:00ב-
פרפורמנס: 21:00
משתתפים: הקולקטיב
אוצרת: עדי גורה
גלריה ברוורמן
רח’ השרון 12, תל-אביב
***
“רף2”, תערוכת מכירה
תערוכת מכירה תל-אביבית והזמנה יפה במיוחד.
“רף2”
חמישי, 20.3.14, ב-19:00
הר-הבית
רח’ הר-הבית 2, תל-אביב
(מאחורי בית-הכנסת הגדול)
***
פסטיבל “א-ז’אנר” ה-12: “כיבוש”
הכיבוש, ביב השופכין התודעתי של מדינת ישראל, חי וקיים. פסטיבל “א-ז’אנר” מוקדש לכיבוש ומזמין לשיר שיר קינה, להיכנס למצב קונטמפלטיבי, להיפתח לרגש, להפסיק עם קהות החושים. להקשיב ללב שרוצה להתעורר מתרדמת ארוכת שנים לשינוי מצב תודעתי. הפסטיבל התחיל ביום שלישי השבוע ורץ עד שבת. הפסטיבל כולל שתי תוכניות, תערוכה ומופע נעילה. לעדכון בהופעות ואירועים: כאן.
“כיבוש” פסטיבל “א-ז’אנר”
משתתפים: מורן אביב, מיה אלרן, אפרת ארנון, ראג’י באטחיש, דוד ניאו בוחבוט, נדב בושם, יעקב ביטון, עודד בן-דורי, אופיר בן שמעון, Moves Without Borders, עדיה גודלבסקי, יובל גולדשטיין, תום דביר, מירב דגן, רון דהן, דניאל דוידובסקי, קטרין דויפרט, טליה הופמן, אילת הלפרן, דן וינשטיין, דנה וקסמן, דפנה זילברג, אביתר טרון, דנה יהלומי, אליעז כהן, דניאל כהן-לוי, ליטל לוין, אורי לוינסון, עדילי ליברמן, אבי מוגרבי, מעיין מרים-מוזס, ענת נבו, אלה נובק, גבריאל ניוהאוס, דפנה סטרץ, עפרי עומר, נעם ענבר, רועי פבין, קרני פוסטל, תומס פלישקה, תהל פרוש, תנועה-ציבורית, נטלי צוקרמן, לורה קירשנבאום, עלית קריז, נמרוד רם, אסף שתיk
אוצר: יאיר ורדי
מנהלים אמנותיים: נאוה צוקרמן ויאיר ורדי
תיאטרון תמונע
רח’ שונצינו 8, תל-אביב
***
פסטיבל הפנזינים החמישי, פאק פאקינג קייב. האירוע הראשון: Twelve Hours Zin Thing
“אקסטזה היא אמיתית לרגעים בחיינו. נלגום מנקטר מוזות מאובקות, מהאוויר המג’ויף שבעיר הזאת, ולרגע ננקה את האור. אבל לא מסנוור כמו שזה נשמע. לחופש הביטוי יש זוהר. העיסוק בכתיבת טקסט נהיה הדבר עצמו, אבל אנשים צריכים לכתוב ולפעול. שתי פעולות. ההצהרה היא הטקסט והפעולה היא הדבר שבה בעקבות. זה אחלה טריק חופש הביטוי, אבל זה לא מעודד אנשים לנקוט פעולה. אסור ליפול ללופ של הטקסט ולהפוך לרובוטים שלא מתפקדים בלי טקסט. החיים כחלום כי זה באמת חלום. הפסטיבל מוקדש לאנשי קייב שאנחנו לא יודעים אם הוציאו פנזינים, אבל בקבוק מולוטוב הם יודעים לעשות. הם עמדו על שלהם. המלים מובילות אותך לטעם (סביח עובד). האובייקטיבי הוא סובייקטיבי, כתיבה ופעולה ופרשנות. פרשנות לעולם לא יכולה להבין את המהות של הדבר עצמו. שומדבר אינו ודאי. אין תמיד מה לאכול ואין תמיד תיאבון. הביאו לי את חברי סביבי כל יום למרי ושמחה! תנו לי מרדף טוב! בלי תשואות ובלי הילה!”.
פסטיבל הפנזינים השנה מורכב משני אירועים. הראשון הוא מרתון כתיבת פנזינים שיתקיים בספריית יונג יידיש בתחנה המרכזית החדשה. הפסטיבל, הדוכנים והמסיבה יתקיים בחמישי בשבוע הבא, ועל כך אכתוב בשבוע הבא.
האירוע בפייסבוק כאן.
Twelve Hours Zin Thing
שני, 24.3.14, 20:00-00:00
ספריית יונג יידיש
התחנה המרכזית החדשה, קומה 5, מתחם האמנים
תל-אביב