יובל אצילי הוא זוכה פרס ARTIQ לאמנות גאה לשנת 2020

אצילי הוא האמן השלישי שזוכה במלגה, הניתנת כחלק ממחויבותו של מיזם ARTIQ לקידום אמנות גאה וקווירית בישראל

יובל אצילי הוא הזוכה בפרס מיזם ARTIQ-אמנות ישראלית גאה על סך – 5,000 שקל לשנת 2020. אצילי הוא האמן השלישי שזוכה במלגה, הניתנת כחלק ממחויבותו של מיזם ARTIQ לקידום אמנות גאה וקווירית בישראל.

מיזם ARTIQ הוקם על ידי ד”ר יעל רוזין במטרה לאצור ולהציג מגוון רחב ככל האפשר מהאמנות הקווירית העכשווית; להציג ולהנגיש אותה לקהילה ולקהל הרחב; לעודד יצירה גאה ולתמוך ביוצרים ויוצרות קוויריים, מכל המגדרים ובכל מדיה.

חברות ועדת השיפוט היו רעות פרסטר- מנהלת מוזיאון פתח תקווה לאמנות, אבי לובין- אוצר, ניב פרידמן – אמן (זוכה מלגת ARTIQ לשנת 2019), ליאב מזרחי – אמן ואוצר, וד”ר יעל רוזין – יזמית ומנהלת מיזם ARTIQ.

בנימוקיהם לפרס קבעו השופטים/ות כי “בצילומיו ובעבודות הוידאו, אצילי מצליח להעביר את רוח התקופה העכשווית דרך נגיעות והתכתבות עם מסורת הצילום. נושאי המחקר שלו נעים בין צילומי דיוקן באור רך אל מול קומפוזיציות בעלות תנועה בארוקית. בשנים האחרונות מבסס אצילי את מקומו בשדה האמנות המקומי, כצלם-אמן רגיש אשר מעשיר את קשת הפרשנות על אמנות קווירית. עבודותיו עוסקות בייצוגים שונים של גבריות; במתח שבין הגברי-הנורמטיבי להומו-ארוטי, כל זאת תוך ערעור על המוסכמות בבחירת מושאי הצילום ואופני הצגתם. בין הדימויים, הנושאים ומושאי הצילום הוא משבץ את סיפורו האישי. עבודותיו של אצילי בוחנת גבולות אישיים, משפחתיים ולאומיים; גבריות וכדורגל, סוגת צילומי הריון והמשפחה ההטרונורמטיבית/קווירית, ועוד.

פרס ARTIQ לשנת 2020 ניתן לאצילי כתמיכה ועידוד על עבודותיו שהוגשו למלגה. בפרויקט המתוכנן עוסק אצילי במשפחה הקווירית ומותח את הגבולות בין ‘גברי’ ל’נשי’, ובין המיוצג על ידי הדימוי שבצילום האמנותי, לבין מה שנחבא בשולי הסיפור במציאות.”

חברות/חברי הועדה ביקשו לציין לשבח גם את מתן גולן: “בציון לשבח על יצירתו (ללא פרס כספי) בחרה הועדה לציין את האמן מתן גולן. עבודותיו הרשימו את ועדת הפרס באיכותן ומקוריותן. גולן, יוצר גשר בין המופשט לפיגורטיבי באמצעות משחקי חומרים, צורות, צבעוניות וקומפוזיציות. יצירותיו בעלות הומור ואירוניה, ומשקפות תהליכים רבים באמנות עכשווית. נושאי עבודותיו מרמזות על נוכחות הגוף הנעדר ועל ארוטיקה מסוות. הועדה מצאה לנכון לשבח את יצירתו של גולן ותרומתו לשיח האמנות הקווירית. “

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *