קוראות וקוראים יקרים,
אנו חותמים שבוע נוסף של תקופה מבלבלת ולא פשוטה, אליה נקלענו עקב התפרצות מגפת הקורונה.
החלטנו להמשיך ולנצל את הפלטפורמה ובמקום הניוזלטר הקבוע שלנו, שמעדכן על אירועי אמנות ותרבות נבחרים בכל שבוע, להציע כמה דברים שאפשר וכדאי לעשות בזמן המרובה בבית. דווקא בעת הזו אנו מקווים ש״ערב רב״ יהווה עבורכם מרחב וירטואלי ששומר על שפיות, עוזר להתנתק קצת מהחדשות ולאזן את הימים המורכבים הללו.
מאחלים בריאות וחזרה מהירה לשגרה,
יונתן, רונן, לי, עדן // מערכת ערב רב
עדיין מקבלים הצעות:
קול קורא מכנס ירושלים לאמנות #5: רגע האמת
בתאריך 28.10.20 יערך כנס ירושלים לאמנות #5, ביוזמת פסטיבל מנופים וכתבי העת ״ערב רב״ ו״הרמה״. כותרת הכנס היא ״רגע האמת״.
רגע האמת הוא נקודת הכרעה או אירוע משמעותי, שמחייב את האדם לקבל החלטה ומעמיד אותה ואת השלכותיה במבחן. יחד עם זאת, נדמה כי בתקופה הנוכחית ההגדרה ה״קלאסית” של רגע אחד של אמת או הכרעה הרת גורל, יכולה להתמוסס בן רגע. ניתן למצוא דוגמאות רבות למתח בין תפיסות אמת ומשמעותן בשנים האחרונות, שבהן נדמה שהעולם מיטלטל בין פייק ניוז, עובדות אלטרנטיביות ודימויים בדיוניים שעובדו כתמונות מציאות, דיווחים בהולים על אפוקליפסה אקלימית ממשית שמחכה לכדור הארץ והאנושות מעבר לפינה וטענות לבהלת יתר ואי-הבנה של תוצאות וניסויים מדעיים. רגעים כאלה, שבהם מתעורר ספק באשר ליכולת לדעת את האמת, מהווים בעצמם רגעי אמת המעמידים את האדם בפני הכרעות שעשויות להיות גורליות.
רגע האמת יכול להתבטא במהלך אקטיבי או פסיבי, הוא יכול ליצור הזדמנות לווידוי או לחילופין לביסוס של סיפור כוזב. רגע האמת יכול להיות פרטי ואישי, קולקטיבי, קהילתי, מדיני ואף גלובלי. הוא יכול לחשוף את האמת הקיימת או לכונן אמת חדשה, כאשר כל מהלך וכל כיוון שיבחר ישפיע על העתיד באופנים שעשויים להיות דרמטיים. כפועל יוצא מכך, אמנים, הוגים ובני אדם באשר הם נדרשים לפעול, לחשוב ולתכנן תוכניות כאשר הם נתונים מצד אחד לאי אמון מוחלט בתפיסות מציאות ובמתווכיה, ומצד שני לאי ידיעה וחוסר ביטחון באשר לקיום האנושי בעתיד.
בין הנושאים שיידונו בכנס:
- כיצד ניתן לדעת שרגע האמת הגיע
- מהו רגע האמת באמנות
- מה תפקידו של האמן ברגעי אמת
- מה בין רגע האמת לרגע האחרון
- מהי ״הוראת השעה״ – מה נדרש לעשות ברגע האמת
- ״האמת שלי״, ״האמת שלך״ וה״אמת שלה״
חוקרים/ות ויוצרים/ות מוזמנים/ות להגיש הצעות להרצאות ופרזנטציות שיוצגו בכנס ירושלים לאמנות #5
משך ההרצאות: 20 דקות
משך הפרזנטציות: 10 דקות
הצעות באורך של עד 300 מילה יש לשלוח לכתובת: jlmartconf@gmail.com
דד ליין להגשת הצעות: 1.5.20
תשובות ימסרו עד לתאריך: 2.6.20
עורכי הכנס: רינת אדלשטיין, רונן אידלמן ויונתן אמיר
יש גם קול קורא ל“הערה 13″ וגם לפסטיבל “ויראלי“
סוף סוף יש קצת זמן לקרוא – אוסף טקסטים קטלוגיים מהארכיון:
40 טיפים לאמן המתחיל / אסי משולם
“להתמזג בטבע בלי לשנותו” – לזכרו של ווליד אבו שקארה / טל בן צבי
רקוויאם לכישלון – מוסללה בראי השיח על אמנות מעורבת קהילה / לי וינברג
הפיתוי ההופכי בציוריה של פמלה לוי / יונתן הירשפלד
על צילום קרוב מדי / קרן גולדברג
מבואות לדיבוק ותשוקה / אודי אדלמן
פודקאסטים, כי חשוב להתנתק קצת מהמסך:
יוצרים מדברים | וידאוקאסט מאת שחף דקל
תשורה ללא תמורה:
בשלוש השנים האחרונות, אוצרת גלריה קו 16, קרני ברזילי, יזמה פרויקט חוברות יצירה שמלוות תערוכות בגלריה. החוברות מיועדות למשפחות כפר שלם וכוללות פעילויות שונות ומכתב בו האמנים מספרים על עצמם. פה אפשר להוריד כמה מהן: של להלי פדידה, של אלעד רוזן, של הילה לביב, של תומר ספיר ושל מתן אורן
אלו זמנים מאתגרים כלכלית לכולנו.
ערב רב הוא יוזמה עצמאית, ואנחנו כעת מסכמים עשור של פעילות במהלכו הפכנו לפלטפורמה הרחבה ביותר לדיון תאורטי וביקורת על אמנות בשפה העברית. ההישרדות הכלכלית של המגזין גבולית מאד גם בשגרה, כאשר ההכנסות והתמיכות משמשות בעיקר למימון בסיסי של תשתיות, הפקה וכיו״ב.
רצינו להזכיר שניתן לתמוך בפעילות של ״ערב רב״ באמצעות תרומה חודשית או תרומה חד-פעמית. היכנסו לקישור ועזרו לנו להמשיך לעשות עיתונות תרבות עצמאית, מגוונת והוגנת.