פרס לרקפת וינר-עומר ואלדר פרבר

רקפת וינר-עומר ואלדר פרבר הם זוכי הפרס לאמנים חזותיים עד גיל 45 ע”ש הצייר מירון סימה לשנת 2011. השניים יקבלו פרס כספי בגובה 10,000 ש”ח כ”א, שיוענק במהלך תערוכה משותפת שתוצג בבית האמנים בירושלים במרץ 2011. בועדת הפרס ישבו האוצרים אמיתי מנדלסון וגליה בר-אור והאמן אלכס קרמר. בנימוקים להענקת הפרס לאלדר פרבר כתבו השופטים כי […]

רקפת וינר-עומר ואלדר פרבר הם זוכי הפרס לאמנים חזותיים עד גיל 45 ע”ש הצייר מירון סימה לשנת 2011. השניים יקבלו פרס כספי בגובה 10,000 ש”ח כ”א, שיוענק במהלך תערוכה משותפת שתוצג בבית האמנים בירושלים במרץ 2011. בועדת הפרס ישבו האוצרים אמיתי מנדלסון וגליה בר-אור והאמן אלכס קרמר. בנימוקים להענקת הפרס לאלדר פרבר כתבו השופטים כי “פרבר הוא מהאמנים הריאליסטיים החשובים בארץ. ציוריו הם מלאכת מחשבת של בניית מערך ציורי מדויק ונאמן למציאות, אך גם רגשי ומלא התפעלות מן הטבע אותו הוא מתאר. שיטת הציור שלו מבוססת על פירוק הנוף למרכיביו המופשטים – כתמי צבע וקווים – שבסופו של תהליך מרכיבים את הציור לא מתוך דעה מוקדמת לקונבנציות צורניות, אלא דרך חקירה, ניסוי ותהיה. בניגוד לרצף הדימויים האינסופי המציף אותנו היום, פרבר מציע ביצירתו חוויה מסוג אחר – של התבוננות מרוכזת, ממושכת ומעמיקה”.

אלדר פרבר - טירגרטן. שמן על בד מודבק לעץ, 2009

אלדר פרבר - טירגרטן. שמן על בד מודבק לעץ, 2009

על רקפת וינר-עומר נכתב כי הציור שלה “שואב את החיוניות שלו מכוח המצאה הלקוח ממחוזות כמו נאיביים, מרחב דמיון הנושק לפרברטי ועוצמת פעולה בחומר שיוצרת זיקה לאזורים פרימאליים והיוליים. למרות איכותו ומשמעותו כציור מקורי, מרגש, מרתק, האמנית לא מאפשרת לו חיי נצח במרחב עצמאי משלו. היא עושה שימושים משניים בציוריה, יוצרת בכל פעם מיצבי ציורים שבהם הציורים הופכים לאבני בניין למבנה, סוכה למשל, או מרכיבים אותיות למילה. פעולות אלה שהיא עושה בציור, לעתים רדיקליות ממש, מערערות את תחושת הנחת העצמית ואת הטעם הטוב ומחברות את הציור לחיים ולעולם היומיומי בדרך שהיא מצחיקה, כואבת וגרוטסקית”.

רקפת וינר-עומר - צבע תעשייתי, שמן וספריי על בד

רקפת וינר-עומר - צבע תעשייתי, שמן וספריי על בד

1 תגובות על “פרס לרקפת וינר-עומר ואלדר פרבר”

    הליברלים החדשים-אנשי האמצע .קצת לזה וקצת לזה. אנשי ‘עדיף לא לנקוט עמדה נחרצת מידי’
    אסכולת שמן על בד מודבק לעץ ואסכולת צבע תעשייתי,שמן וספריי על בד. לפחות בשירותים החדשים של מוזיאון ישראל אפשר להקיא עם סגנון (סטייל).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *



אלפי מנויים ומנויות כבר מקבלים את הניוזלטר שלנו
ישירות למייל, בכל שבוע
רוצים לגלות את כל מה שחדש ב
״ערב רב״
ולדעת על אירועי ואמנות ותרבות נבחרים
לפני כולם
?