צאלה קוטלר הדרי מונתה למנהלת ואוצרת גלריה לאמנות עין הוד. הגלריה המרכזית לאמנות בכפר האמנים עין הוד נוסדה בשנת 1953 וכוללת 5 חללי תצוגה, ביניהם גלריה 2 לאמנות עכשווית, חלל תצוגה לאמני אגודת עין הוד, חדר פרויקטים, מבואת ארכיון וחנות גלריה.
קוטלר הדרי היא בוגרת לימודי אוצרות עכשווית ומוזיאולוגיה בתכנית ע”ש יונה פישר בבית לאמנות ישראלית וחברת צוות, לשעבר עוזרת לאוצרת ד”ר גליה בר אור בפעילותה בחיפה, אוצרת ומנהלת אמנותית בפרויקט “רובע המדרגות” בחיפה, עיתונאית לשעבר (גלובס, שומרים), בעלת תואר ראשון במדעי החברה והרוח ותואר שני במסלול מובילי מדיניות ציבורית, אונ’ תל אביב.
“אני מודה לוועד אגודת עין הוד, לאמני עין הוד ולצוות הגלריה על הבעת האמון והיציאה לדרך משותפת עם חזון משותף. השנה נציג בגלריה תערוכות מבוססות מחקר שיחזרו לפרקים משמעותיים בתולדות כפר האמנים שהשפיעו על האמנות הישראלית והתפתחותה. בעין הוד פעלו ופועלים אמנים ואמניות נהדרים, חלקם נשכחים או לא זכו להכרה, לא פעם בגלל השהות במרחב הפריפריאלי המרוחק ממוקדי כוח. על כן, ההכרות עם אמנים רבים ועם פרקים בהיסטוריה של הכפר היא ממש “גילוי” מבחינה אוצרותית ומחקרית. מקבץ התערוכות הראשון שלנו יפתח בתאריך 18.3.23 ויתמקד בביאנלות לפיסול בעין הוד שהתקיימו בשנות ה-90 בכרם הזיתים למרגלות הכפר – מיזם משמעותי שהשפיע על תולדות הפיסול הישראלי”.
עם כניסתה לתפקיד הוחלט על פתיחת מיזם רזידנסי (שהות אמן) לאמנים ישראליים בעין הוד שיתקיים, לראשונה, בקיץ 2023 ויאפשר שהות אמן בת שבועיים רצופים לכל אמן ב”בית נורה קובי”, מרחב רזידנסי שאירח ב-30 השנים האחרונות אמנים מחו”ל, בעיקר מדיסלדורף.
“האמנים שישתתפו ברזידנסי יתבקשו להגיב לעין הוד ולהיסטוריה של הכפר, בשאיפה לגעת גם בעצבים החשופים של ההיסטוריה המקומית”, אומרת קוטלר הדרי, “אני מזמינה אמנים ואמניות, מכל תחומי היצירה, להגיש מועמדות לקול קורא ולהגיע אלינו לכפר, שהוא מהמקומות היפים ומעוררי ההשראה בישראל, ופועל בו קולקטיב אמנים רב-תחומי שהופך את עין הוד למקום ייחודי בשדה”.
בהצלחה !!!
מיכה כגן
| |